Den här spenatsoppan har jag gjort måånga gånger i mitt liv som student, den är både god och himla enkel att göra - plus att ingredienserna är i en perfekt prisklass för en med begränsad ekonomi. Win!


Börja med att hacka lökarna fint och fräs dom i oljan tills de mjuknat.


Och tina spenaten!


Sedan kan du passa på att koka ägg på samma gång så är det gjort.


Tillsätt grönsaksbuljongen och spenaten med den stekta löken och låt koka under lock en kort stund.


Sänk sedan värmen och låt puttra i cirka tio minuter.


Sedan ska du tillsätta grädde, i receptet står det 0,25 dl grädde men sedan jag började med lchf har jag ökat till nästan en hel deciliter. Mycket godare!


Koka upp igen, i cirka fem minuter den här gången.


Sedan är det bara att krydda soppan och mixa den slät.


Klart! Gott som sjutton och enkelt som bara den. Himla nyttigt dessutom!